Airdoo 10

Airdoo 10 inovativni lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo slovenskega razvoja, ki ohranja optimalno mikroklimo za vedno svež zrak brez odpiranja oken. Visoki energijski prihranki pri ogrevanju bodo tako zagotovljeni!

Vaš dom je brez prepiha, neprijetnih vonjav in brez zunanjega hrupa, ne nazadnje pa se znebimo tudi nadležnega mrčesa.

»Naj svež zrak vedno prihaja skozi čisto cev«.

Prihranek pri porabi energije

Proces izmenjave toplote med toplim - odpadnim zrakom, in hladnim - svežim zrakom ali obratno, poteka v jedru toplotnega izmenjevalca. Airdoo sistem vrača na ta način večji del odpadne energije nazaj v prostor. Airdoo vam tako pomaga varčevati, saj so stroški ogrevanja ali hlajenja nižji, vaši prostori bodo pa vedno prezračeni.

Varnost

Tudi ob zaprtem oknu vam Airdoo lokalni dvocevni prezračevalni sistem zagotavlja kontrolirano zračenjem s stalnim dvosmernim pretokom zraka.

Zmanjšuje vsebnost alergenih delcev

Airdoo lokalni dvocevni prezračevalni sistem je opremljen s filtrom F7, ki filtrira tudi cvetni prah in pm10 delce, ki so glavni vir onesnaževanja. Vaši simptomi na alergije bodo tako precej olajšani in odpravljeni.

Sanacija & preprečevanja nastajanja plesni

Airdoo lokalni dvocevni prezračevalni sistem vam s kontroliranim zračenjem s stalnim dvosmernim pretokom zraka zagotavlja, da se vlaga ne bo zadrževala v prostorih, ampak jo boste z umazanim zrakom odvedli.

Slovensko znanje

Airdoo lokalni dvocevni prezračevalni sistem je v celoti razvit in izdelan v Sloveniji ter dobitnik srebrnega priznanja za inovacijo.

Tehnične lastnosti

Zagotovite svež zrak v vaših prostorih

Rekuperator AIRDOO poganjata dva močna in trpežna motorja, ki zagotavljata dolgo življenjsko dobo sistema. Rekuperacijsko jedro je sestavljeno iz kakovostnega aluminija in zaščiteno proti vlagi in koroziji. Vsi uporabljeni materiali so antialergeni in antibakterijski.

Pametni dvocevni sistem

Airdoo 10 Smart

Nadgradnja zajema senzor za merjenje kvalitete zraka: senzor za CO2, vlago in temperaturo (VOC), avtonomno delovanje, ter mobilno in spletno aplikacijo, ki vam na enostaven in prijazen način prikaže trenutne podatke stanja vašega doma, trenutno vreme na vaši lokaciji in vremensko napoved. Z njim nadzorujete tudi stanje čistoče filtra; na njegovo zamenjavo vas bo opozoril opomnik.

Z aplikacijo lahko napravo upravljate na daljavo – kjerkoli in kadarkoli. Določite tudi svoj časovnik delovanja in si ga povsem prilagodite vašemu urniku ali pa samo preverite vlažnost in kvaliteto zraka v prostoru.

Možnosti uporabe

Vgradnja prezračevalnega sistema je možna povsod!

Pogosta vprašanja

Se vam poraja vprašanje?

Odgovori na najbolj pogosta vprašanja, ki se nanašajo na dvocevni prezračevalni sistem. 

Prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja optimalno mikroklimo v prostoru, saj je zrak vedno svež, prav tako je rezultat prezračevanja z rekuperacijo prostor brez slabih vonjav, prekomerne vlage in posledično plesni. Prezračevanje z rekuperacijo se priporoča tudi alergikom in ljudem z dihalnimi motnjami, saj filter F7 poskrbi, da v prostor ne prihaja cvetni prah in pm10 delci (pozimi).

Prezračevanje z rekuperacijo prav tako prinaša prihranek pri energiji, saj odpiranje oken ni več potrebno kar pa dodatno pripomore tudi pri protivlomni varnosti.

Za zdravo in prijetno bivanje je priporočljiva vlažnost od 45 do 55 %. Pozimi, v obdobju ogrevanja, je ta lahko tudi okoli 30-odstotna. Presuh zrak je neprijeten, saj nas draži, sili h kašlju in lahko nevaren tudi za določene skupine ljudi – predvsem pljučne bolnike ter dojenčke in majhne otroke. Druga skrajnost je previsok odstotek vlažnosti, nad 60%, ko pa se nam začne pojavljati plesen na notranjih površinah.

Rekuperator Airdoo 10 upravljamo s pomočjo daljinskega upravljalnika in z aplikacijo, če se odločite za nadgradnjo (Airdoo 10 Smart).

Vzdrževanje rekuperatorja zahteva le zamenjavo filtra. Interval menjave je odvisen od uporabe, tipa filtra in onesnaženosti zraka. Lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Airdoo je zasnovan tako, da za menjavo filtrov ne potrebujete posebnega orodja.

Eko sklad Slovenije že več let na razpisih fizičnim in pravnim osebam omogoča subvencije v višini  20%  za nakup Airdoo 10 kot tudi njegovo vgradnjo.

Podrobneje o postopku uveljavljanja pravice do subvencije si lahko preberete na uradni spletni strani Eko sklada.

Pošljite tloris željenje površine, za katero želite prejeti ponudbo za prezračevanje na info@averto.si  in pripravimo vam personalizirano ponudbo.

Kontakt

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.