Airdoo 10

Airdoo 10 inovativni lokalni dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo slovenskega razvoja, ki ohranja optimalno mikroklimo za vedno svež zrak brez odpiranja oken. Visoki energijski prihranki pri ogrevanju bodo tako zagotovljeni!

Vaš dom je brez prepiha, neprijetnih vonjav in brez zunanjega hrupa, ne nazadnje pa se znebimo tudi nadležnega mrčesa in alergij.

»Naj svež zrak vedno prihaja skozi čisto cev«.

Optimizirajte Energijsko Učinkovitost z Airdoo

Inteligentno Nadzorovan Pretok Zraka: Sistem omogoča natančen nadzor nad pretokom zraka kar posledično zmanjšuje nepotrebno porabo energije.

Rekuperacija Toplote: Airdoo dvocevni sistem je opremljen s tehnologijo rekuperacije toplote, ki izrablja toploto iz odvajanega zraka in jo vrača nazaj v prostor. S tem zmanjša potrebo po dodatnem ogrevanju ali hlajenju prostora.

Optimalna Učinkovitost Ventilatorjev: S premišljeno zasnovo in uporabo energijsko učinkovitih ventilatorjev sistem minimizira energijske izgube, hkrati pa zagotavlja optimalno prezračevanje.

Napredni Senzorji za Nadzor Kvalitete Zraka: S senzorji za zaznavanje kakovosti zraka sistem samodejno prilagaja svoje delovanje glede na kakovost zraka, kar optimizira porabo energije.

Upravljanje preko Aplikacije - Airdoo: Z aplikacijo Airdoo, lahko nastavite urnike delovanja prezračevalnega sistema v skladu s potrebami vašega doma ali poslovnega prostora.

Enocevni ali dvocevni prezračevalni sistem z rekuperacijo

Vse bolj zavajajoča reklamna sporočil o enocevnih prezračevalnih napravah z rekuperacijo, ki po novem PURES 3 in NIJZ - Nacionalni Inštitut za Javno Zdravje ter EU zakonodaji NE dosegajo zakonskih določil in so možne odškodninske tožbe končnih uporabnikov zaradi zavajajočih tehničnih karakteristikah o kapaciteti in predvsem o toplotnem izkoristku - rekuperaciji.
V večini primerih so navedene trenutne kapacitete in izkoristki, ki so jih te naprave dosegle v testnih laboratorijskih pogojih. Zato bodite pazljivi in še sami zahtevajte tehnične liste prezračevalno – rekuperacijskih naprav – sistemov, da se prepričate o ustreznosti, ki jo nameravate vključiti v vaš projekt.

Airdoo 10 - skladen z vsemi veljavnimi zakoni, predpisi in standardi!

Zmanjšuje vsebnost alergenih delcev

Airdoo lokalni dvocevni prezračevalni sistem je opremljen s filtrom F7 ,ki spada v kategorijo filtrov za grobo in srednje čiščenje zraka ter je zasnovan za učinkovito zajemanje drobnih delcev in alergenov iz zraka.

Učinkovito Zajemanje Delcev: sposoben je učinkovito zajeti delce velikosti od približno 0,3 do 10 mikronov. To vključuje drobne delce, kot so prah, cvetni prah, bakterije, virusi, dim in druge alergene.

Visoka Učinkovitost Filtriranja: ponuja visoko stopnjo učinkovitosti pri filtriranju zraka. S svojo visoko stopnjo filtriranja prispeva k izboljšanju kakovosti zraka in zagotavlja bolj čisto in zdravo okolje za ljudi.

Daljša Življenjska Doba: Filtri so zasnovani tako, da imajo dolgo življenjsko dobo, običajno odvisno od okoljskih pogojev in stopnje onesnaženosti zraka. Redno vzdrževanje in zamenjava filtrov vam omogočata, da ohranite njihovo učinkovitost.

Okolju Prijazni Materiali: Airdoo filter F7 je izdelan iz okolju prijaznih materialov, kar prispeva k trajnostnosti in zmanjšanju obremenitve na okolje.

Trajna Rešitev za sanacijo in preprečevanje plesni v vašem domu

Ste se srečali z izzivom plesni v svojem domu? Plesen je ne le estetsko moteča, temveč tudi resna grožnja za zdravje in udobje vašega bivalnega okolja. Airdoo 10 vam prinaša celovito in učinkovito rešitev za sanacijo in preprečevanje plesni, ki bo vaš dom ohranila čistega, zdravega in varnega. Z našo pomočjo se lahko trajno znebite plesni in zagotovite, da se ta ne vrne.

Zdrav dom je srečen dom, zato ne čakajte, da se težava poslabša.

Slovensko znanje

Airdoo lokalni dvocevni prezračevalni sistem je v celoti razvit in izdelan v Sloveniji ter dobitnik srebrnega priznanja za inovacijo.

Tehnične lastnosti

Zagotovite svež zrak v vaših prostorih

Rekuperator Airdoo poganjata dva močna in trpežna motorja, ki zagotavljata dolgo življenjsko dobo sistema. Rekuperacijsko jedro je sestavljeno iz kakovostnega aluminija in zaščiteno proti vlagi in koroziji. Vsi uporabljeni materiali so antialergeni in antibakterijski.

Airdoo 10 Smart

Zajema senzor za merjenje kvalitete zraka: senzor za CO2, vlago in temperaturo (VOC), avtonomno delovanje, ter mobilno in aplikacijo, ki vam na enostaven in prijazen način prikaže trenutne podatke stanja vašega doma, trenutno vreme na vaši lokaciji in vremensko napoved.
Določite si svoj časovnik delovanja in si ga povsem prilagodite vašemu urniku ali pa samo preverite vlažnost in kvaliteto zraka v prostoru. Z njim nadzorujete stanje čistoče filtra; na njegovo zamenjavo vas bo opozoril opomnik.

Z aplikacijo lahko napravo upravljate na daljavo – kjerkoli in kadarkoli.
Potencialne možnosti uporabe

Vgradnja Airdoo 10 je možna povsod!

Pogosta vprašanja

Se vam poraja vprašanje?

Odgovori na najbolj pogosta vprašanja, ki se nanašajo na dvocevni prezračevalni sistem. 

Prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja optimalno mikroklimo v prostoru, saj je zrak vedno svež, prav tako je rezultat prezračevanja z rekuperacijo prostor brez slabih vonjav, prekomerne vlage in posledično plesni. Prezračevanje z rekuperacijo se priporoča tudi alergikom in ljudem z dihalnimi motnjami, saj filter F7 poskrbi, da v prostor ne prihaja cvetni prah in pm10 delci (pozimi).

Prezračevanje z rekuperacijo prav tako prinaša prihranek pri energiji, saj odpiranje oken ni več potrebno kar pa dodatno pripomore tudi pri protivlomni varnosti.

Za zdravo in prijetno bivanje je priporočljiva vlažnost od 45 do 55 %. Pozimi, v obdobju ogrevanja, je ta lahko tudi okoli 30-odstotna. Presuh zrak je neprijeten, saj nas draži, sili h kašlju in lahko nevaren tudi za določene skupine ljudi – predvsem pljučne bolnike ter dojenčke in majhne otroke. Druga skrajnost je previsok odstotek vlažnosti, nad 60%, ko pa se nam začne pojavljati plesen na notranjih površinah.

Kvalitetno in zakonsko pravilno (PURES 3) je le DVOCEVNO lokalno prezračevanje in pa centralno prezračevanje, saj le te naprave dosegajo dovoljene tehnične karakteristike.

Glavna razlika med tema dvema sistemoma je v načinu distribucije zraka: centralni sistem združi zrak in ga distribuira po celem objektu, medtem ko dvocevni sistem zrak dovaja in odvaja lokalno, v vsakem prostoru ali dveh sosednjih prostorih posebej. Razlika je ta, da so pri centralnem sistemu potrebni dragi razvodi po celotne objektu.

Sistema se po tehničnih karakteristikah in načinu delovanja, NE smeta in NE moreta primerjat z enocevnimi prezračevalnimi sistemi.

Eko sklad Slovenije že več let na razpisih fizičnim in pravnim osebam omogoča subvencije v višini  20%  za nakup Airdoo 10 kot tudi njegovo vgradnjo.

Podrobneje o postopku uveljavljanja pravice do subvencije si lahko preberete na uradni spletni strani Eko sklada.

Pošljite tloris željenje površine, za katero želite prejeti ponudbo za prezračevanje na info@averto.si  in pripravimo vam personalizirano ponudbo.

Kontakt

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.