dvocevni prezračevalni sistem

Prezračevalnik večjih kapacitet z vračanjem toplote

Airdoo 10 inovativni lokalni dvosmerni prezračevalni sistem vam zagotavlja optimalno mikroklimo za vedno svež zrak brez odpiranja oken.

Vaš dom je tako brez prepiha, neprijetnih vonjav in brez zunanjega hrupa, ne nazadnje pa se znebimo tudi nadležnega mrčesa; prezračevanje z neprestanim odpiranjem in zapiranjem oken bo postalo preteklost, svež zrak pa vaša prihodnost!
Tehnične lastnosti

Stropna izvedba

600 m3/h  |  800m3/h  |  1000 m3/h

Deluje popolnoma avtonomno s pomočjo senzorike (temperatura, relativna vlažnost in Co2). Celoten sistem zahteva preboj zunanje nosilne stene  premera 250 mm (2x: 1x za dovod svežega zraka in 1x za odvod »iztrošenega-izrabljenega« zraka s CO2 in virusi ter bakterijami). Montaža zajema (stropni razvod) – dovod zraka z vpihovanjem zraka v prostor in izpusti zraka v zunanje okolje.

Po potrebi se sistem nadgradi z dodatnim grelcem zraka.

Tehnične lastnosti

Prostostoječa izvedba

Kot že ime pove, je naprava prostostoječa in zahteva le manjši gradbeni poseg. Za postavitev potrebuje le tlorisno površino velikosti 440 mm x 560 mm. Celoten sistem je primeren za prostore do 500m3 (pisarne, učilnice, sejne sobe, knjižnice…) in je ob enaki učinkovitosti cenejši kot stropna izvedba.

Naprava ima tudi vgrajene filtre za:

Pogosta vprašanja

Se vam poraja vprašanje?

Odgovori na najbolj pogosta vprašanja, ki se nanašajo na dvocevni prezračevalni sistem. 

Prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja optimalno mikroklimo v prostoru, saj je zrak vedno svež, prav tako je rezultat prezračevanja z rekuperacijo prostor brez slabih vonjav, prekomerne vlage in posledično plesni. Prezračevanje z rekuperacijo se priporoča tudi alergikom in ljudem z dihalnimi motnjami, saj ustrezni filtri poskrbijo, da v prostor ne prihaja cvetni prah in pm10 delci (pozimi).

Prezračevanje z rekuperacijo prav tako prinaša prihranek pri energiji, saj odpiranje oken ni več potrebno kar pa dodatno pripomore tudi pri protivlomni varnosti.

Za zdravo in prijetno bivanje je priporočljiva vlažnost od 45 do 55 %. Pozimi, v obdobju ogrevanja, je ta lahko tudi okoli 30-odstotna. Presuh zrak je neprijeten, saj nas draži, sili h kašlju in lahko nevaren tudi za določene skupine ljudi – predvsem pljučne bolnike ter dojenčke in majhne otroke. Druga skrajnost je previsok odstotek vlažnosti, nad 60%, ko pa se nam začne pojavljati plesen na notranjih površinah.

Vzdrževanje rekuperatorja zahteva le zamenjavo filtra. Interval menjave je odvisen od uporabe, tipa filtra in onesnaženosti zraka.

V okviru Eko sklada ste ob nakupu in montaži 1 kosa prezračevalnega sistema Airdoo 10 upravičeni do subvencije v višini 20% (do porabe sredstev).

Podrobneje o postopku uveljavljanja pravice do subvencije si lahko preberete na uradni spletni strani Eko sklada.

Pošljite povpraševanje na info@averto.si, da se dogovorimo za neobvezujoč ogled lokacije/prostora in vam pripravimo personalizirano ponudbo.

Kontakt

Pošljite povpraševanje

Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.